• Snabb leverans
  • Tryggt köp
  • Gratis 5 års fullgaranti

Overlockstråd

Tråd till overlock.

Välj bland ett noggrant utvalt sortiment av overlocktråd.

Vi har valt att erbjuda Gütermanns ToldiLock, Bulky Lock och Wonderfil's overlockstråd och WoollyLock som håller en bra kvalitet för overlocksömnad.

ToldiLock och WonderFil är "vanliga " overlocktrådar( en spunnen tråd) medan BulkyLock och WoollyLock är filament trådar, (tunna heldragna fiber som inte är sammanfogade) vilket ger en mjukare och smidigare  overlocksöm.

Man kan med fördel kombinera de olika kvalitéerna, man har då gärna den "vanliga" tråden i nåltrådarna och Bulky/Woolly tråden i griparna. 

Det är väldigt vanligt inom konfektionsindustrin med filamenttråd, och framför allt används filamenttråden med fördel i underkläder och träningskläder.

Till en overlock behöver man i allmänhet inte ha högsta kvalitet av tråd som man bör ha i vanlig symaskin, men lockas ändå inte till att ha för dålig tråd för det straffar sig i slutänden, med en söm som blir ful och har dålig hålfasthet.

Är tråden för ojämnt spunnen och "flossig" får du en ful söm och i vissa fall hoppstygn plus att maskinen blir dammigare invändigt vilket leder till att maskinen behöver servas oftare, och då har besparingen i att köpa billig tråd inte lönat sig :)